szállítószalag

Satu Mare, strada Aurel Vlaicu 129

MENIU

a

Bandă transportoare – există o diferență sau doar numele se schimbă?

Szerző: 2023 júl 29

Între o bandă transportoare și o bandă transportoare pot fi, și chiar există diferențe. Prin urmare, nu este ușor dacă vrem să-l alegem pe cea potrivită, chiar dacă știm în ce domeniu vrem să-l folosim.

În acest articol, vom vorbi despre benzile transportoare mobile, care devin din ce în ce mai important în industria construcțiilor, inclusiv despre produsele a trei producători europeni cunoscuți pe care îi distribuim. Dacă nu ai auzit încă despre o bandă transportoare pe care o poți pune cu ușurință pe platformă sau pe remorcă și se transportă aproape orice cu ușurință, clic aici.

Epoca de aur a benzilor transportoare

Până în ziua de azi, în curțile unor depozite mai putem vedea benzi transportoare tradiționale, uitate de mult, acoperite cu iarbă. Cu câteva decenii în urmă, oamenii vedeau aceste dispozitive ca pe un fel de soluție și, în privind condițiile de la acea vreme, au îndeplinit maxim ceea ce se aștepta de la ele.

Banda transportoare deckman blog 1

Cu toate acestea, exista o problemă majoră pentru adoptarea pe scară largă. Erau extrem de greu de mutat, așa că în cele mai multe cazuri mutarea lor a fost mai multă muncă decât munca pe care a înlocuit-o. Astfel acestea au fost uitate și au devenit inutile pentru majoritatea companiilor.

După cum se zice, istoria se repetă. În zilele noastre, lipsa forței de muncă a devenit o problemă majoră, așa că oamenii au început să apeleze din nou la soluțiile vechi, bine dovedite.
Dificultatea de a muta materialele a ridicat o problemă care a fost deja parțial rezolvată, chiar și cu câteva decenii în urmă, cu benzile transportoare. Dezvoltarea a fost așadar adecvată. Dacă mobilizăm benzile transportoare, mult mai multe sectoare, inclusiv construcția, pot beneficia foarte mult de avantajele acesteia.

Banda transportoare deckman blog 2

Pornind de la această idee, am început să ne ocupăm și de benzi transportoare mobile, prima și în prezent lider al pieței din Ungaria, servind industria construcțiilor și, după cum s-a dovedit mai târziu, multe alte sectoare.
După prezentarea istorică, să ne uităm la diferențele dintre cele trei branduri pe care le distribuim.

Bandă transportoare Shifta

Banda transportoare deckman blog 3

Putem spune, că este brandul cel mai apropiat de inimile noastre, deoarece cu ea ne-am început „cariera” pe piața benzilor mobile. Este fabricat de o companie engleză manufactură, de înaltă calitate, cu zeci de ani de experiență, la fel ca și liftul de țigle BUMPA. Spune totul despre materialele folosite și durabilitatea că producătorul a investit câțiva ani de muncă doar în perfecționarea materialului de cauciuc. Acum avem 5 ani de experiență cu benzile transportoare Shifta și nu am întâmpinat niciodată o problemă.

Ceea ce le place clienților cu adevărat la ea atunci când cumpără sau închiriază o bandă transportoare este lățimea acesteia. Shifta este disponibil cu o lățime de 40 cm.
Dintre benzile transportoare pe care le comercializăm, Shifta are cele mai mari nervuri, astfel încât poate atinge un unghi mare, 45-50 de grade, chiar și atunci când transportați materiale mici, ușor de rulat înapoi.

Banda transportoare deckman blog 4

Mașina are două trepte de viteză. Poate transporta până la 200 kg de material o dată la o viteză de 20m/minut în modul lent și 32m/minut în modul rapid.

Este disponibil în lungimi de 3m, 4m, 5m și 6m și pot fi montate până la 5 benzi transportoare pe rând.

Specificații Shifta:

 • Lungime: 3m / 4m / 5m / 6m (poate fi montat pe rând)
 • Lățime: 40 cm
 • Viteză: reglabilă în 2 trepte: 20m/min și 32m/min
 • Greutate: 138 kg (la modelul de 4m)

Singurul dezavantaj al benzii transportoare Shifta este că obținerea durează mai mult timp din cauza Brexitului, așa că dacă clientul nu precizează cererea de către acest utilaj, în cele mai multe cazuri recomandăm banda transportoare Baron de calitate similară.

Bandă transportoare Baron

Banda transportoare deckman blog 5

Producție daneză, calitate excelentă, timp de obținere rapidă. Pe scurt, acesta sunt caracteristicile benzii transportoare Baron.
Are o structură complet diferită de Shifta, dar oferă aceeași calitate ca și marca engleză.

Un utilaj echipat cu o lățime de 35 cm și nervuri mai mici, deci unghiul de transport este mai mic, maxim 40 de grade. În majoritate a cazurilor, această pantă este mult peste ceea ce are nevoie cumpărătorul sau chiriașul. Capacitatea de transport până la 200 kg vorbește de la sine. Este o mașină masivă, ușoară.
Banda transportoare deckman blog baron 6

Un mare avantaj este că viteza de transport poate fi reglată continuu, astfel încât este foarte ușor reglarea fină a transportul materialelor dacă e necesară, iar dacă montăm mai multe tipuri de mașini de diferite branduri, banda transportoare Baron poate fi ajustat cu ușurință la viteza celorlalți.

Specificații Baron:

 • Lungime: 2,5 m / 3,3 m / 4,5 m / 6 m / (poate fi montat pe rând)
 • Lățime: 35 cm
 • Viteză: viteză reglabilă continuu (12-48m/min)
 • Greutate: 87 kg (la modelul de 4,5 m)

Benzile transportoare Baron sunt disponibile în mai multe lungimi, de la 2,5 metri până la 6 metri.

Dacă persoana interesată nu are cerințe speciale, pentru care celelalte benzi transportoare ale noastre pot fi mai potrivite, de obicei recomandăm Baronul. În majoritatea cazurilor, avem pe stoc, dar în caz contrar obținerii mașinii durează doar 2-3 săptămâni.

Bandă transportoare Soroto
Banda transportoare deckman blog 7 scaled

Producție daneză, calitate excelentă, timp de obținere rapidă. Același lucru se poate spune despre Soroto ca și despre Baron.
Cu toate acestea, există două diferențe importante. Soroto este disponibil în lungimi de până la 8 metri, astfel încât distanțe mai mari pot fi depășite fără a fi nevoie montarea mai multor benzi una după alta.
În plus, ceea ce îl diferențiază de alte mărci este că este disponibil cu mai multe tipuri de curele, astfel încât poate fi adaptat cu ușurință la propriile noastre nevoi.

Banda transportoare deckman blog soroto 8

Specificații Soroto:

 • Lungime: 2 m / 3,3 m / 4,5 m / 6 m / 8 m (poate fi montat pe rând)
 • Lățime: 35 cm
 • Viteză: 21 m/min
 • Greutate: 95 kg (la modelul de 4,5 m)

În general, se poate spune că există o diferență între benzile transportoare ale fiecărui producător, dar nu este semnificativă. Oricare model este potrivit pentru majoritatea lucrărilor, trebuie să facem diferență doar dacă, de exemplu, avem nevoie de lățimea benzii de 40 cm, sau poate că lățimea de 40 cm nu mai încape în spațiul dat. Sau se poate întâmpla și cazul în care dorim să transportăm ceva material special, unde înălțimea nervurilor sau viteza de transport sunt importante.

Din cauza unor astfel de situații, DECKMAN a decis să distribuie trei tipuri, întrucât posibilitățile oferite de acestea pot fi o soluție la problemele clienților.

V-a trezit interesul vreuna dintre benzile transportoare? Sună, scrie, întreabă orice! Te vom ajuta cu tot!